O nas

Ekološka kmetija Ržen se nahaja blizu vznožja Pohorja, natančneje v hribih Šentjanža pri Dravogradu...

O nas

Ekološka kmetija Ržen se nahaja blizu vznožja Pohorja, natančneje v hribih Šentjanža pri Dravogradu.

Ponosni smo, da smo kmetija, ki je svetlobna leta oddaljena od mestnega trušča in njegovega vsakdana. Živimo v neokrnjeni naravi v pravem pomenu besede. Z ekološkim certifikatom se ponašamo že preko 20 let. Tu nam sončna lega nudi odlično možnost samooskrbnega in dolgotrajnega kmetovanja.

Raj na Zemlji, bi človek lahko rekel.

In tukaj se pojavi čili. Moje dekle in celotna njena družina so pravi pravcati čili fanatiki. Ko sva se spoznala, sva po nekaj zmenkih odšla na romantično večerjo. Dobil sem glavno jed in ker sem vedel, da je ljubiteljica čilija, sem natakarja nagovoril, naj prinese čili omake. Seveda sem posegel po najmočnejši. V solzah sem zavrgel pol hrane, vendar se je vsaj ona zelo zabavala. Po parih tednih sem seveda spoznal njeno celotno družino in mojega čili tasta. Bandos (tako ga kličemo) mi je takoj pokazal njegov mini čili rastlinjak, v katerem so čiliji kar kipeli. In takrat sem dobil idejo …

 

Misija

Naša misija je postati prepoznavno podjetje za izdelavo pekočih dodatkov k jedem.

Začetki

Začeli smo z dvanajstimi sadikami čili paprike, ki mi jih je brat podaril za rojstni dan. Danes na naši ekološki kmetiji v rastlinjaku vzgajamo več različnih vrst čilijev  in okoli 500 sadik.

Čili produkte naredimo po posebnem domačem receptu, ki jih tako tržimo pod našo blagovno znamko Pohorc BIO Čili.

Večina sestavin, iz katerih predelujemo naše pekoče produkte, so na preverjeno ekološki način pridelane na naši kmetiji.

“Pri nas ima vsaka rastlina od kalitve pa vse do ploda svoje ime”

 

Naši cilji

Zadovoljstvo

Trudimo se za kakovostne in inovativne izdelke.

Zaupanje

S kakovostnimi izdelki si pridobivamo zaupanje svojih strank.

Zavest

Zavedamo se, da delamo s hrano.
Kuhamo s srcem in dušo!

Košarica